Kwaliteit
Kwaliteit

Duurzaamheid

Voor VSV als familiebedrijf is het behouden van onze bedrijfsvoering direct verbonden aan het duurzaam kopen en verwerken van onze vis.

Door zorgvuldig om te gaan met de wereld om ons heen garanderen we namelijk, voor onszelf en voor de toekomstige generatie, dat de producten waar we van houden en bovendien van leven zullen blijven bestaan.
De vis die wij inkopen wordt daarom enkel duurzaam gevangen. Dit garanderen wij door op mondiaal niveau samen te werken met betrouwbare en gecertificeerde partners. Daarnaast garanderen wij door quota’s en seizoensgebonden visserij een zorgvuldig beheer van de visbestanden.

Een groot deel van onze vis is MSC gecertificeerd. De voorwaarden van MSC zijn onder andere dat de visbestanden duurzaam worden bevist en dat de impact van de visserij op het ecosysteem wordt beperkt.

Ten behoeve van het verduurzamen van ons productieproces doen wij onder andere het volgende:

  • Onze EPS verpakkingsmaterialen worden deels gemaakt van gerecyclede grondstoffen en zijn honderd procent recyclebaar. Om zelf zo min mogelijk EPS weg te gooien hebben wij een eigen shredder die overbodige EPS dozen versnippert en klaarmaakt voor recycling.
  • Ook stimuleren wij het gebruik van retourneerbare pallets. Wanneer houten pallets worden gebruikt zijn deze gemaakt van duurzaam gewonnen hout; dit is te herkennen aan het speciale logo op de pallets. Intern repareren wij zelfs stukkende pallets om deze te kunnen hergebruiken.
  • Door veel online te werken hebben wij ons papierverbruik verminderd.
  • Voor het functioneren van de koeling en de ijsmachine in onze productiehal gebruiken wij de duurzame stof propaan.
  • Door het gebruik van automatisch sluitende snelloopdeuren wordt de koeling beter vastgehouden, waardoor energieverlies wordt beperkt.

Zeevisgroothandel V.S.V.
Van Slooten Vis IJmuiden B.V.

Vissershavenstraat 35
1976 DB IJmuiden

vsv@vsv-ijmuiden.nl

Tel. +31 (0) 255 537 576
Fax +31 (0) 255 513 729